сите категории
EN

Дома>Вести>компанијата Вести

Ли Фенг присуствуваше на состанокот за научни иновации, предводен од гувернерот на провинцијата, Шен Кјаоминг

Време: 2020-10-31 Посети: 9

23 октомври 2020 година, Управниот директор Ли Фенг од Хаинан Тијанџијан анти-фалсификат наука и технологија копродукции, ООД присуствуваше на Хаинан 14-ти петгодишен состанок за научни иновации во план, предводен од гувернерот на провинцијата Шен Кјаоминг.

Овој состанок го водеше гувернерот на провинцијата Шен Кјаоминг и тој ги слушаше мислењата и сугестиите на експертите и претприемачите за планот за научни иновации на 14-тиот петгодишен план на Хаинан. Управниот директор Ли Фенг од Хаинан Тијанџијан анти-фалсификат наука и технологија копродукции, Ltd, како единствен претставник на провинциските научни претпријатија присуствуваше на овој состанок и одржа говор за проблемите и предлозите со кои се соочуваат претпријатијата во научната иновација. Тој спомена еден проблем е дека иако нашите извозни производи се вистински кинески патентирани технологии, тие се исто така оригинални производи за патентирање на локално ниво. Сепак, нашите патентирани производи не можат да ја добијат политиката за намалување на данокот за извоз на производот.

Тој исто така даде три предлози: 1. Провинциската влада треба да ја зголеми поддршката за претпријатијата за патентирани производи и лидери на интелектуална сопственост; 2. покраинската влада треба да ја зголеми поддршката за претпријатијата што го формулирале, подготвиле националниот стандард, како и дека поседуваат „национален стандард“; 3. покраинската влада треба да ги зголеми трошоците за истражување и развој и процентот на трошоци за истражување и развој пред оданочување и одбивање; исто така, покраинската влада треба да ја зголеми субвенцијата за истражување и развој за претпријатијата (погледнете ја политиката за субвенционирање за истражување и развој за претпријатијата во Гуангжу).

Ние сме високо-технолошко претпријатие веќе девет последователни години, единствената национална „Инженерска технологија со 3Д кодови“, подготвувачот и сопственик на националниот стандард „Технички услови за фалсификување на структурниот 3Д код“. Тоа е национално претпријатие за предност на интелектуална сопственост, извонредно претпријатие во кинеската индустрија за борба против фалсификување и давател на технички услуги на Зимските олимписки игри во 2022 година. Имаме повеќе од 200 оригинални патенти и секогаш се придржуваме кон технолошките иновации како основен и научно развиен ориентиран кон пазарот. Ние ги зголемуваме инвестициите за истражување и развој и ја промовираме трансформацијата на достигнувањето. Водиме високо квалитетна база на развој на научни и технолошки иновации, ќе придонесеме за повеќе даночни приходи за земјата и ќе ги зголемиме приходите на вработените.

Со грижата и вниманието на покраинската влада, ние цврсто веруваме дека ќе направиме сè подобро и подобро, а нашиот „тродимензионален код за структура“ ќе го промовира низ целиот свет.
图片 1